Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

το παπάκι μαθαίνει κολύμπι!

κουάκ κουάκ κουάκ
αυτός ο ήχος έρχεται από την άκρη της λίμνης .
Μέσα στα σμαραγδένια νερά της, κολυμπάει μια όμορφη λευκή πάπια με πορτοκάλι ράμφος,γλιστράει τόσο απαλά επάνω στο νεράκι και αφήνει πίσω της δυο γραμμούλες ρυτιδωμένο νερό !
Κάνει όμορφους ελιγμούς μέσα στα ψηλά καλάμια της λίμνης και βουτάει γρήγορα το κεφάλι της στο νερό,μετά το τινάζει γρήγορα, πέρα δώθε, για να στεγνώσει τα λευκά φτερά της .
Κουάκ κουάκ μαμάααααα φωνάζουν τα παπάκια της, που τα άφησε στην όχθη ,έλα πίσω μαμά ο βάτραχος μας κοιτάζει και φοβόμαστε ,ανοιγοκλείνει της ματάρες του και μας τρομάζει!
Σε λίγο πλάτςςς έπεσε μέσα στη λίμνη ένα από τα έξη παπάκια ,τα κίτρινα φτερά του βραχήκαν και άρχισε να τσουλάει στο νερό, μια χτυπούσε τις φτερούγες  του μια πλατσούριζε τα πορτοκαλί μικρά του ποδαράκια ,κουάκ κουάκ μαμααααα μου πνίγομεεεεεεεεε ,η λευκή πάπια γρήγορα το έπραξε και το ανέβασε στη ράχη της και αμέσως πήγαν στην όχθη .
Παιδιά πρέπει να σας μάθω να κολυμπάτε τους είπε,εδώ ,αυτή η λίμνη ειναι το σπίτι μας, ελάτε ελάτε ανεβείτε στη ράχη μου και σιγά σιγά θα μαθετε να γλιστράτε στο νεράκι ,θα δείτε πόσο δροσερό ειναι και θα γνωρίσετε όλους τους φίλους μας ,η λίμνη έχει ψαράκια ,εδώ ζει ο κύριος βάτραχος και τα μικρά του βατραχάκια που ακούγατε εχθές να τραγουδάνε ,θα δείτε τα νούφαρα και όταν χορταίνουμε παιχνίδια θα βγαίνουμε στην όχθη στο μικρο σπιτάκι μας!Τα παπάκια σύντομα έμαθαν να κολυμπούν σαν τη μητέρα τους ,έπαιζαν με τα μικρά βατραχάκια που πηδούσαν από πέτρα σε πέτρα, μέσα στη λίμνη και πιτσιλούσαν με  νερά στις πεταλούδες και τις μέλισσες που πετούσαν ανάμεσα στα νούφαρα.
Όταν νύχτωνε, γύριζαν στην όχθη στο μικρο ξύλινο σπιτάκι τους και μέχρι να κοιμηθούν άκουγαν το τραγούδι του κυρίου βάτραχου που έκανε συναυλία με τα βατραχάκια του για να διασκεδάσει τους φίλους της όχθης .
Κουάκ κουάκ καληνύχτα κύριε βάτραχε , καληνύχτα όμορφες πυγολαμπίδες,καληνύχτα καλά μου παπάκια έλεγε  η μαμά πάπια και τα αγκάλιασε με τα φτερά της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου